март 23

За религията

Първото нещо с което се захващат да разчленят е света. Разделят земята и небето. Със земята се занимава казионната наука, а с небето-държавната религия. По същият модел е разделен и човека – на глава и задник.С небето и главата се занимава Негово Светейшество а земята и задника са любезно предоставени на Негово Превъзходителство академика. Това,че тезите им за другата сфера от разчлененото битие се разминават съществено, е временно явление. По този начин небето е изпразнено от съдържание понятие,а земята е мъртва материя.В унищожаването на света слугите може и да постигат известен успех. Това е следствие от несъвършенства в зрението. Звездите са далече и когато настъпи нощта простият човечец лесно се поддава на лъжата, че света няма Сърце. Може утре пък Слънцето и да не изгрее отново, и мрак да покрие земята за винаги. Той не знае, че Сърцето на Света – Слънцето ще свети докато и последната прашинка не се превърне в Звезда.
На планетата обаче няма такъв глупак,който да си позволи да твърди,че и човекът няма сърце. Ето защо най-големите престъпления са извършени именно срещу него.Не случайно славянинът го нарича Средце. Средоточие. Защото то е седалището на душата. Дживатма. То е централната точка на човешкото същество. От тук започват мечтите, делата и песента. За това Поета, Артиста, Художника и особено Певеца ,наред с Лечителя, в който се превръщат по необходимост всички те са измежду най-изтребваните на този свят.
Надявайки се, че битието ще си затвори очите и ще пропусне да отбележи поредните гнусотии,господаря и неговите поклонници с лекота превръщат добрият приятел на хората – смъртта в основно плашило. Защото в същността си тя е промяна, а промените – крайно нежелателни. Практически доброто няма степени. Когато се употребяват фразите: ”по-добро”, ”най-добро” всъщност се има в предвид по-малкото зло. Така истинската промяна винаги е свързана с доброто. А то е универсално, общодостъпно и безусловно.”Щастие за всички безусловно, и нека никой да не бъде пренебрегнат.”. Ама Онези не смятат това за възможно. Толкова дълго са внушавали, че смъртта е унищожение, че чак са си и повярвали даже. Дори в някои от основните им писания са стигнали до там, да преподават, че дори промяната на грозният им свят е равносилна на неговото унищожение. Реквиема на тази отвратителна доктрина обаче се явява индийският мит за Нарада. А Нарада е този, който идва тогава, когато света е станал толкова отвратителен, че е необходимо да бъде разрушен и построен наново. За хората от старият свят Нарада е унищожител, а за тези от новият свят той е спасител. Така, че няма нищо чудно във факта, че всеки човек, който носи белезите на новият свят е подложен на преследване с всички възможни средства. Така противочовешкото формирование – държавата е и основното средство което координира, привежда в действие и слага печата на крайната оценка на всяко едно усилие на сбирщината. На малцината, които забелязват, че усилията отдавна са се изродили в тотално и всеобщо насилие дискретно се препоръчва да не го съобщават на всеуслушание. Най-добре е тези нещa въобще да не се поменават дори. Амин.


Етикети:, , , , , , , , , , , , , , ,
GLOBAL OPTICS BULGARIA Ltd © 2014. All rights reserved.

Posted 23.03.2014 by ShinnoK in category "Всичко в Едно